Kako postaviti oglas

Budući da imate račun i prijavljeni ste, vjerovatno imate što ponuditi našim posjetiocima. Nadamo se da ste prikupili sve informacije kako biste što bolje definisali svoj proizvod. Slijedite korake i vidjećete kako to lako može biti.

Pokretanje: Objavite

Postoje dva načina da započnete kreiranje oglasa. Jedan od načina je klikom na dugme +OBJAVITE u gornjem desnom uglu naše početne stranice.

Drugi način je pri dnu stranice. Postoji još jedno dugme + OBJAVITE.

Korak 1: Kategorija

Forma koju možete vidjeti sadrži pet koraka s različitim vrstama informacija. Neke su informacije obavezne, a druge nisu, ali Vaši oglasi izgledaju bolje što više naši posjetitelji znaju o njima. U kategoriji biste trebali upisati naslov oglasa i odabrati kategoriju. Neke od kategorija imaju potkategorije, pa se uvjerite da ste precizni. Kada završite, kliknite na Sljedeći Korak.

Korak 2: Opšte informacije

Da biste privukli pažnju posjetioca, možete dati kratak opis svog oglasa u Opštim informacijama, ali još je važnije da unesete tačne podatke o lokaciji ili samo označite lokaciju na karti. Uporedite detalje lokacije tako da se podudaraju s označenom lokacijom na karti.

Zavisno o kategoriji vašeg unosa, u Opštim informacijama biti će različite vrste atributa. Neke od njih možete odabrati iz padajućeg menija, a neke morate upisati. Ako su neke informacije nepoznate, ostavite prazno polje. Da biste prešli na Cijena i Fotografije, kliknite na Sljedeći Korak.

Korak 3: Cijena i fotografije

To bi mogao biti najvažniji korak iz dva razloga. Prvi razlog je taj što trebate unijeti cijenu i odabrati vrstu cijene. Budite oprezni sa svojim procjenama, želite privući kupce, a ne otjerati ih. Ako se žurite sa ovim oglasom, slobodno označite okvir Hitna prodaja. Drugi razlog je vizuelna strana vašeg unosa - vaš oglas je dobar koliko i vaše fotografije. Možete postaviti do 20 fotografija na dva načina. Kliknite na Sledeći Korak da biste nastavili sa kreiranjem oglasa.

Korak 4: Dodatne informacije

Vjerojatno postoje neki podaci o Vašem oglasu za koje biste htjeli da naši posjetitelji znaju, a nije im bilo mjesta u Opštim informacijama. Zbog toga u Dodatnim informacijama imate bogat uređivač teksta koji vam daje mogućnost da pišete o svemu što ranije niste spomenuli. Ispod opisa u detaljima oglasa, imate nekoliko vrlo važnih filtera koji će odrediti klasifikaciju vašeg oglasa. Kada završite, kliknite na Sljedeći Korak.

Korak 5: Objavite

Prije objave oglasa, provjerite da li izgleda onako kako ste htjeli i sadrži li tačne podatke. Ako primijetite nešto što bi trebalo promijeniti, samo kliknite karticu u kojoj možete pronaći određene informacije i urediti ih. Kad ste sigurni da je to to, kliknite na dugme Objavi. Primit ćete email koji potvrđuje da je vaš oglas pregledao naš administrator i da će biti objavljen u roku od nekoliko sati. Nakon što bude objavljen, dobit ćete potvrdni email o objavljivanju oglasa.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno se javite. Hvala vam što koristite naše usluge i puno sreće želi Vam ChicagoOglasi tim.