Zdrav život jednostavno i lako

Dr. Craig Nossel, šef wellnessa u Discovery Vitality, kaže: "Trik da poboljšate svoj životni stil je da napravite svakodnevne male zdrave promjene, kao što su upotreba stepenica umjesto lifta, povećavanje broja voćki  za jedan, ispijanje jedne dodatne čaše voda ili prestanak pušenja. "

Započnimo s osnovama zdravog življenja: redovnim vježbanjem, zdravom prehranom i zdravim načinom života:

"I like to move it, move it!"

Radite kao kralj Julian i pomerite svoje tijelo. Ne samo jednom tu i tamo već svaki dan kad god možete. Iako je programirano vježbanje odličan dio vaše svakodnevne rutine, kile možete spaliti i na druge male načine, poput:

  • Odlazak do nečijeg radnog stola, a ne slanje e-pošte,
  • Parkiranjem dalje od zgrade
  • Čestom upotrebom stepenica
  • Čišćenje kuće ili baštovanstvo
  • Izvođenje psa u šetnju ili vožnja biciklom s djecom umjesto gledanja televizije

 

Svi smo zajedno!

Život provodimo sjedeći - za stolovima, pred televizorom, na sastanku ili telefonu. Pojavljuju se nova istraživanja koja naglašavaju potencijalni rizik za zdravlje zbog našeg sjedenja. Stoga prekinute vrijeme sjedenja tako što stojite pet minuta i iskoristite zdravstvene dobrobiti.

Svaka sitnica se računa i sve djeluje na sagorijevanje kalorija.

Ako imate prekomjernu težinu, unošenje malih promjena u svakodnevnu rutinu vježbanja bilo bi jako korisno za vaše zdravlje. Jedna studija je otkrila da je samo 10% -tni pad kilograma pomogao ljudima s viškom kilograma da smanje krvni pritisak, holesterol i poboljšaju opšte stanje.

Jedite zdravo

Kada je riječ o zdravoj prehrani, postoji ogroman niz teorija, knjiga o dijetama i informacija na internetu o tome što jesti - što je često u sukobu. Iako se istraživanje još uvijek nastavlja i razvija, svi se stručnjaci slažu s tim da naša prehrana ima previsok udio šećera, a da su naše porcije prevelike i da bismo trebali jesti raznovrsnu prirodnu hranu.

Dosta slatkog

Od slatkih pića do žitarica za doručak, teško je odvojiti se od slatke hrane. Često se šećer skriva u konzerviranim proizvodima ili unapred pakovanoj hrani ili čak u hrani za koju mislimo da je zdrava za nas, poput voćnog soka. Prosječan čovjek dnevno uzima oko 22 čajne žličice dodanog šećera. Prema američkom udruženju za srce, dnevni cilj ne bi trebao biti više od šest kašika za žene, a devet za muškarce, što se odnosi na hranu i piće u kombinaciji.

Najlakši način da ograničite unos šećera jednom malom izmjenom je ukidanjem slatkih i gaziranih pića. Samo ovo može vam pomoći da izgubite ili održavate težinu, što će zauzvrat umanjiti rizik od srčanih bolesti, pretilosti i dijabetesa.

Smanjite porcije

Veličina naših porcija hrane i pića dramatično je porasla u posljednjih 30 godina. Pedesetih godina porcija iz restorana je bila 28 g - danas je 154g - a to nije ni velika količina, što je ogromnih 196 g!

Povećanje veličine porcija ne uključuje samo dijelove za ponijeti, već pakiranje robe u supermarketu, tanjire za jelo i čaše u restoranima, pa čak i veličine frižidera! Jednostavni načini smanjenja vaših porcija uključuju:

  • Jedite svoje glavne obroke sa manjeg tanjira - vizualno će tanjir biti pun, tako da ćete biti zadovoljni, ali tehnički ćete jesti manje.
  • Poslužite se u kuhinji, umjesto da poslužujete suđe za trpezarijskim stolom.

Jedite male redovne obroke (barem svaka četiri sata) da nikada ne gladujete - ako dođete do ove gladi, vrlo je teško zaustaviti se pre nego što pojedete previše.

Odabir cjelovite hrane ispočetka mnogo je zdraviji način prehrane od kupovine unaprijed pakiranih ili gotovih jela koja sadrže mnogo masti i soli, a vrlo malo hranjivih sastojaka. Da biste bili sigurni da svakodnevno unosite različite hranjive materije, vitamine i minerale u svoje tijelo - brzo je pravilo odabrati različite boje za svoje obroke. Budite umjetnik svojih obroka i preko dana slikajte obojenu sliku raznim žutim, crvenim i zelenim voćem i povrćem.

Vaše će tijelo mrštiti ako je vaš obrok potpuno smeđi.

Izaberi život

Nema ništa štetnijeg za dug zdrav  života od pušenja, koji se kao razlog smrti ili invaliditeta procjenjuje kod polovine ljudi koji puše. Opasnost od pušenja duhana toliko je značajna da je to najvažniji javnozdravstveni problem na svijetu, koji je ironično u velikoj mjeri moguće izbjeći.

Pušenje ne samo da vam skraćuje životni vijek utječući na vaše unutrašnje organe, već i s vanjske strane stvara starenje kože. Pušenje duhana može vam stvoriti bore, stvoriti linije oko usta, mrlje na zubima i prstima, osiromašiti kožu hranjivim tvarima, razgraditi kolagen koji pojačava mladolikost i učiniti da vaša koža izgleda siva. Zbog toga se pitate kako se pušenje često prodaje kao glamurozno i ​​atraktivno.

Potrebna je hrabrost da prestanete pušiti, jer to nije lako putovanje - ali to je hrabar i razuman izbor. Neke će se pozitivne promjene dogoditi brzo, dok će druge biti postupnije, ali sve će promjene biti korisne za vaše zdravlje.

admin
Chicago Oglasi
01/27/2020
Marketing na portalu ChicagoOglasi.com
Marketing na portalu ChicagoOglasi.com
Reklamirajte se na našem portalu!
02/04/2021
Slatki i slani zalogaji
Slatki i slani zalogaji
Dekorativne slane i slatke kutije za svaki dogadjaj
02/03/2021
Kobaja je izraz za kobasice na Balkanu koji uključuje multinacionalno, multietničko stanovništvo i nacionalnosti sa različitim ukusima ljudske tradicije.
Kobaja je izraz za kobasice na Balkanu koji uključuje multinacionalno, multietničko stanovništvo i nacionalnosti sa različitim ukusima ljudske tradicije.
09/15/2020
Potrebni Owner Operatori
Potrebni Owner Operatori
LEASING NOVIH 2021. KAMIONA 1000$ NEDELJNO !!!!!!
11/20/2020
Maybach International Group is hiring OTR Owner Operators Now!!!
Maybach International Group is hiring OTR Owner Operators Now!!!
Hiring OTR Owner Operators NOW
09/15/2020
Kavkaz Express LLC zapošljava Owner Operators
Kavkaz Express LLC zapošljava Owner Operators
Prijavite se ako želite da budete plaćeni 100% svog GROSSA sa original rejt konfirmacijama!
12/15/2020
Paragon Freight INC is hiring Owner Operators - APPLY TODAY - $500 SIGN UP BONUS 
Paragon Freight INC is hiring Owner Operators - APPLY TODAY - $500 SIGN UP BONUS 
Make anywhere from $7,000-$10,000 weekly
10/02/2020
Kako postaviti oglas?
Kako postaviti oglas?
Detaljno objašnjenje kako postaviti oglas!
10/16/2020
Astrolog i numerolog Atina vam pomaže
Imate neresive probleme u ljubavi ili poslu?Atina vam pomaze
17 hours ago
Super Media TV
Super Media TV
IPTV bilo gde u svetu
17 hours ago
POSLOVNA PONUDA
POSLOVNA PONUDA
Internet marketing za američku kompaniju
1 day ago
Kreiranje i vođenje stranica na društvenim mrežama / Izrada sajtova
Kreiranje i vođenje stranica na društvenim mrežama / Izrada sajtova
Imate biznis koji se razvija a nemate sajt i društvene mreže?
1 day ago
1 bed 1 bath sublet in Edgewater
1 bed 1 bath sublet in Edgewater
SUBLETTING 1 bed 1 bath in Edgewater till May 31 2021. Call 224-518-7834 for inquiries
3 days ago
Kuća na prodaju - Beograd - Obrenovac
Kuća na prodaju - Beograd - Obrenovac
Kuća na prodaju na putu Beograd-Obrenovac, 100 metara od magistralnog puta i kruznog toka -ukljucenje na auto put Milos Veliki
3 days ago
Bioptron
Bioptron
KOLOR SVETLOSNA TERAPIJA Set se sastoji od 7 kvalitetnih, ručno izrađenih staklenih filtera u boji, obogaćenih bioinformacijama. Sedam boja filtera odgovaraju bojama duge a istovremeno i energetskim centrima u našem organizmu (čakre), kojih takođe ima sedam. Set filtera čine: crveni, narandžasti, žuti, zeleni
3 days ago